Je bekijkt nu Kroondomein Het Loo – Het kroonjuweel op de Veluwe

Kroondomein Het Loo – Het kroonjuweel op de Veluwe

‘Kroondomein Het Loo’: een Kroonjuweel op de Veluwe

Nieuw boek brengt unieke band tussen Oranjes en Het Loo tot leven

Koningin Beatrix is niet alleen staatshoofd. Zij is ook beheerder van het grootste landgoed van Nederland: Kroondomein Het Loo. Op vrijdag 19 november 2010 nam zij daarom op Huis ten Bosch het eerste exemplaar van het boek ‘Kroondomein Het Loo’ in ontvangst, in het bijzijn van prins Willem Alexander en de staatssecretaris van Financiën, Frans Weekers.

Kroondomein Het Loo is het eerste overzichtswerk over het ontstaan en het beheer van Nederlands grootste landgoed, dat meer dan 10% van de Veluwe beslaat. Het vertelt het bewogen verhaal van tien generaties Oranjes op Het Loo, van de jachtpartijen van koning-stadhouder Willem III, de romantische natuurwandelingen van prins Willem V en de militaire oefencampagnes van koning Willem III, tot de Pruisische bosbouwwegen van prins Hendrik, de ‘dansende’ beuken van koningin Wilhelmina en het natuurvolgende bosbeheer van koningin Beatrix. Overal op Het Loo ligt de erfenis van die rijke geschiedenis vaak nog letterlijk voor het oprapen. Kroondomein Het Loo is niet alleen een boeiende biografie van een koninklijk landgoed, maar schetst ook een prachtig portret van de Oranjes in een tot nu toe onderbelichte rol – die van landgoedeigenaar.

Pers Kroondomein Het Loo is positief ontvangen in de pers, met interviews en recensies in ondermeer Trouw, De Gelderlander, De Stentor, Brabants Dagblad, het Reformatorisch Dagblad en het tijdschrift Royalty. ‘Prachtig boek. (…) Bijzonder informatief en fraai geïllustreerd. (…) Het verhaal van Het Loo nodigt uit tot een bezoek’ (Reformatorisch Dagblad). ‘Boeiende verhalen over de verschillende Oranjes’ (Blauw Bloed / EO).

Meer weten kijk dan op de site over dit interessante boek

Geef een reactie