Je bekijkt nu De harde werkelijkheid voor de dieren op kroondomein Het Loo.

De harde werkelijkheid voor de dieren op kroondomein Het Loo.

Veel mensen komen met goede bedoelingen genieten van de rust, natuur, vogels en klein en groot wild. Er is niets mooier om tijdens een wandeling verrast te worden door een buizerd, een zwijn of een hert.

Helaas komen we steeds vaker situaties tegen waarbij de dieren te lijden hebben onder bezoekers met minder goede bedoelingen. Dit is vreselijk om te zien en we hopen van harte dat deze mensen worden aangesproken en daar waar mogelijk worden aangehouden.
Hieronder geven wij een aantal beelden van de gevolgen van de bezoekers op het kroondomein.
De daders zijn hierbij nooit aangehouden of gevonden. Ongelukken zijn weliswaar niet te voorkomen, maar doorrijden na een ongeluk is wel het laatste dat je doet. Bij een ongeluk met een kind of ouder rijd je ook niet door.

We komen ook nog wel eens gevallen van stropers tegen.
De beelden spreken denken wij voor zichzelf en we roepen iedereen, die van het kroondomein houdt, op om met ons op te letten.

Laten we niet vergeten dat wij op bezoek zijn in de woon en leef omgeving van de vele dieren op het kroondomein Het Loo.

Dit bericht heeft één reactie

  1. Gerrie van den Brink

    Helemaal mee eens. Ik ben vaak in de bossen te vinden, en vindt b.v. veel rommel, neem ik zoveel mogelijk mee naar m’n bus. Mensen met loslopende honden, zag pas achter het schooltje een grote rotweiler acher een drachtige hinde aan rennen, een tweede hond, ook een r., kon door een vrouw, die eveneens het veld op rende, tegengehouden worden, Dan de mountenbikers, zo hard schreeuwe, en de wandelaars zelf niet te vergeten, als maar door praten, om over de jongelui op de parkeerplaats in Niersen maar te zwijgen. Keihard de muziek aan, bij het wildscherm aan de Elburgerweg, blowen. één grote ergernis. Daar waar mogelijk praat ik ook met mensen en zeg precies wat u nu schrijft. En ook nu een oproep aan alle lezers, hoe vind je het als er iemand ongevraagd in ju huiskamer staat? Nou? Die stuur je weg. Kunnen wij dan met z;n allen niet een beetje respect voor het wild opbrengen? Voor onze natuur? Natuurlijk kunnen we dat, maar willen e dat ook? De vraag ligt bij u. Ik hoop dat u het kunt opbrengen en waardering gaat krijgen voor alles wat groeit en bloeit. Mensen die altijd met respect in onze natuur vertoeven. Namens alle dieren, dank u wel.

    is getekend: Gerrie van den Brink, edelhert34 van de Veluwe

Geef een reactie